Последна среща по проект Level Up

Партньорите по проекта Level Up проведоха заключителната си среща онлайн на 9 и 10 юни.

Изминаха почти 3 години от началото на проекта, който има за цел да стимулира интереса на младите хора към професионалното образование и обучение (ПОО).

Инициативата, финансирана по програма „Еразъм +“, се координира от Aspire-Igen във Великобритания и включва също Caped Koala Studios, Технологичния институт Корк в Ирландия, Фондация на бизнеса за образованието в България, Областната управа на Бекеш - Унгария, SATAEDU във Финландия и VHS -Cham в Германия.

Level Up final meeting online

Партньорството разработи мобилното приложениеLevel Up to VET , което помага на младите хора да направят по-информиран кариерен избор.

Играта им дава възможност да проучат различни професии като социален асистент, фризьор и козметик, строителен работник, механик, спортен терапевт и помощник готвач.

Level Up jobs EN

Играчите се запознават със специфични характеристики на работата, взимат решения и проверяват знанията си в тестове, за да напредват в кариерата. 

Играта е достъпна за Android и IOS и в момента се превежда на всички езици на партньорите. През юли приложението ще бъде официално представено и пилотирано с потребителите.

 

 

Level Up game

В допълнение, беше създадена платформа с полезна информация за пазара на труда и други полезни ресурси , които да помагат на кариерните специалисти да популяризират възможностите и ползите, които дава професионалното образование и обучение.

Партньорството събра и електронна книга с примери за приложението на ученето чрез игри в кариерното ориентиране , за да насърчи кариерните консултанти и обучители в Европа да се възползват в по-голяма степен от този подход, който е особено атрактивен и успешен сред младежите.

 Повече информация можете да намерите вуебсайта на проекта , както и на неговата   Facebook страница .

 

Erasmuslogo horisonal SMALL

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Проект №: 2017-1-UK01-KA2.