Онлайн среща по проект Career Skills

Career Skills Project online meeting 290920

На 29.09.2020 партньорството по проект Кариерни умения (Career Skills Project) проведе онлайн среща, на която беше обсъден напредъкът и бяха планирани следващите дейности.

Инициативата има за цел да помогне на хората от всички възрасти да разберат, оценят и развият своите умения за управление на кариерата чрез общоевропейска платформа за кариерни умения - Career Skills Platform. 

3-годишният проект по програма KA3 на Европейската комисия се координира от Фондация на бизнеса за образованието и включва Финландския институт за образователни изследвания към Университета в Ювяскюля, Международната мрежа Réseau International des Cités des Métiers базирана във Франция, VHS-Cham в Германия, гръцкия Институт за развитие на предприемачеството (IED) и Aspire-igen in the UK.

До този момент партньорите създадоха платформата за кариерни умения https://app.career-skills.eu/, включваща:

Партньорите проведоха проучване сред експерти по кариерно ориентиране във всяка страна, за да валидират подхода и създадените резултати. Бяха събрани изключително положителни коментари, както и редица полезни препоръки.  

До края на годината платформата ще бъде преведенa на всички езици и официално представенa на събития в партньорските държави. 
След това партньорите ще разработят и безплатен онлайн обучителен курс, чрез който всеки ще може да подобри своите кариерни умения в 12-те теми, идентифицирани в Каталога. 

За повече информация вижте сайта на проекта https://career-skills.eu/. 
Последвайте ни и във Facebook, където ще откриете актуални новини и полезни ресурси https://www.facebook.com/Career.Skills.Project.

Erasmuslogo horisonal

Project No:612877-EPP-1-2019-1-BG-EPPKA3-PI-FORWARD